AVG – GDPR, COMPLIANCE

Het kan u niet ontgaan zijn; privacy is een hot topic. De kranten staan er vol van. De reden? De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van toepassing en kan sindsdien ook daadwerkelijk door de Autoriteit Persoonsgegevens worden gehandhaafd. Voor ondernemingen en instellingen die nog niet aan de AVG voldoen is het van belang om zo snel mogelijk orde op zaken te stellen. Iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt valt onder de nieuwe wetgeving. Want overal waar persoonsgegevens worden verwerkt, of dit nu gaat om persoonsgegevens van (contactpersonen bij uw) klanten of leveranciers of bijvoorbeeld om werknemers van de organisatie, is de AVG van toepassing.

Het privacyrecht is volop in beweging en de vele zogenaamde “open normen” in de wetgeving zullen de komende jaren naar verwachting worden ingevuld door beleidsregels en aanwijzingen van de verschillende autoriteiten (in Nederland: de Autoriteit Persoonsgegevens) en door gerechtelijke uitspraken.

Ook u wilt natuurlijk dat uw organisatie compliant is, maar hoe realiseert u dat? En hoe blijft u ook in de toekomst up to date? In uw eigen organisatie heeft u de vereiste expertise niet in huis of u komt handen tekort. Klinkt dit bekend? Dan maken wij graag kennis met u!

This post is also available in: Engels